Datum objave: 06. Rujan 2016

Tomislav Čolak, kninski kandidat za saborsku fotelju: Nezadovoljstvo medijima i izostankom Kninjana na listama

Šibenik News
Šibenik News

Tomislav Čolak, predsjednik ŽO HSP-a i kandidat koalicije Pomak za saborskog zastupnika, nezadovoljan je medijskim tretmanom kandidata na parlamentarnim izborima 11. rujna, odnosno onih političkih stranaka koje nisu ni HDZ ni SDP ni sateliti. Smeta mu i to što na izbornim listama nema kandidata iz Knina jer smatra da se za Zvonimirov grad saborski zastupnik iz nekog drugog hrvatskog grada neće jednako, ako uopće zalagati.

 

- Vidimo da su samo neki prisutni u medijima, neki više, neki manje,  zavisno od količine novca kojim raspolažu. Onih koji novca nemaju, kao da ih nema, čak se ne spominju ni u naručenim predizbornim anketama, nego se vode kao ostali, da birači ne bi ni znali da postoje. Koliko novaca, toliko glazbe. U tome ne bi bio problem, kad bi stranke i kandidati trošili svoj novac. Međutim, najčešće koriste novac poreznih obveznika, stečen na ovaj ili onaj način. Što se tiče hrvatskog kraljevskog grada Knina, situacija je ista kao i u ostalom dijelu Hrvatske - piše Čolak, te nastavlja u istom tonu.

 

-  Tragikomično je što se tiče Knina za ove parlamentarne izbore što velike stranke nisu našle za shodno da na svoje kandidacijske liste stave nekog svog člana iz Knina. HDZ se ponosi sa svojih 2.000 članova u Knin, a nije našao shodnim da jednog od tih 2.000 članova stavi na kandidacijsku listu. Isti je slučaj s SDP-om, koji tvrdi da ima nekoliko stotina članova u Kninu, a ni jednog Kninjanina na kandidacijskoj listi. Lokalni portal organizira u Kninu sučeljavanje kandidata za Sabor, od kojih je jedan iz Šibenika, drugi iz Primoštena, treći iz Skradina, a četvrti iz Sinja!!!!! Što oni mogu ponuditi Kninjanima? Za Knin se u Saboru trebaju boriti Kninjani - poručuje Čolak iz Zvonimirovog grada.

 

Prema Čolaku, saborski zastupnici koji su iz Šibenika, Vodica, Skradina, Primošten i Sinja neće se ni boriti ni zalagati za Knin te kao takvi ne uživaju povjerenje Kninjana.

 

- S Marsa je vidljivo da je sučeljavanje naručeno i plaćeno. Novcem nas samih, hrvatskih poreznih obveznika! Tko je tu lud, tko zbunjen, a tko normalan. Normalne su stranke koje su na svoje kandidacijske liste stavile ljude iz Knina, koji će htjeti i znati se zalagati za interese Knina u Hrvatskom saboru, ljude, koje će ako budu izabrani u Hrvatski sabor viđati svakodnevno u Kninu, a ne kao ove druge samo za obilježavanje obljetnica Oluje. Koje su to političke stranke koje su imale sluha za hrvatski kraljevski grad Knin - pita HSP-ovac, odgovarajući:

 

- Pravaške, demokršćanske i domoljubne stranke okupljene u koaliciji POMAK, koje su na svojoj kandidacijskoj listi za 9. Izbornu jedinicu stavile ljude iz Knina. Na drugo mjesto kandidacijske liste dragovoljca hrvatskog domovinskog rata Tomislav Čolak ( HSP ) i na peto mjesto dragovoljca i HOS-ovca Marka Đapića ( HČSP ). Preko lokalnih medija, koji bi trebali biti u službi građana Knina, građani Knina o tome ne mogu ništa saznati, ni o ljudima, ni o programima koje nudi koalicija Pomak za hrvatski kraljevski grad Knin. Zato jer koalicija POMAK nema novca za plaćene oglase u medijima jer ne želi koristiti novac hrvatskih poreznih obveznika kao druge stranke. Preostaje nam jedino prosvjedovati na ovaj način i apelirati na informativnu ulogu medija kao korektiva vlasti, čija je uloga posrednička u informiranju javnosti - završava kninski kandidat za saborsku fotelju nakon 11. rujna. 

 

Iz kategorije: Županija info