Datum objave: 06. Prosinac 2016

Rebalansom proračuna grada Vodice svi projekti ostaju u Programu gradnje, osim jednog

Šibenik News
Šibenik News

Donesenim posljednjim rebalansom gradskog proračuna Grada Vodica u ovoj su godini odvojena znatno veća sredstva za Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, stoji na internetskoj stranici vodičke uprave, koja dodaje da su svi projekti ostali u Programu, osim jednog.

 

Naime, planirano uređenje Trga kneza Branimira neće se realizirati do kraja tekuće godine. 

 

- Odvojena su sredstva za izgradnju pješačke staze Put Gaćeleza u Vodicama, za uređenje komunalne infrastrukture u Srimi i na Prviću u dosadašnje planiranim okvirima, dok su povećani iznosi za infrastrukturne radove u Čistoj Velikoj i za potrebe uređenja sportskog igrališta u Prvić Luci. Također, dodana su sredstava za uređenje Gaćeleza i Industrijske zone na zapadnom ulazu u Vodice - stoji u tekstu gradske uprave.

 

Rebalansom je povećan iznos za asfaltiranje novih gradskih površina za 1,5 milijuna kuna. Odvojeno je više od 3,5 milijuna kuna koji bi trebali biti utrošeni za asfaltiranje dosad neuređenih ulica, njih oko četrdeset. Grad Vodice planira potrošiti još 4,3 miljuna kuna  za izmjenu javne rasvjete u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini Vodica te za uvođenje javne rasvjete na novoasfaltiranim prometnicama i javnim površinama.

 

Ulice koje se planiraju asfaltirati novim Programom: odvojak Blata, Šime Bilana Šijca, Faust Vrančić, odvojak A. Starčevića te dva odvojka Josipa Šprljana Akabe, Skopska, dio Stablinca IV, odvojak Srime I i Srime VII, dio Srime XVI, Stablinac: I, VIII, XII, XIII iTS; odvojak Zatonske, Put Gaćeleza, Migalovica, Srima: X, V, VII i XI; parkirališna površina na Plavoj plaži, upojni bunari, Ulica Grgura Ninskog, Zadarska, Skopska, pristrupni put do Sportsko-rekreacijskog centra Račice, dio Ulice Narodnjaka te dijela Pavla Šubića i Ante Udovičića Kule, odvojak Kamila Pamukovića, odvojci A. Starčevića i betonski zastori na otoku Prviću.


- Prilikom asfaltiranja ovih površina usporedno će se uvoditi i javna rasvjeta. Osim ovih, nove rasvjetne stupove dobit će Čista Mala, Želino, gornji dio Ulice Brunac, Neretvanska, ulice Katrine Zrinski i Benjamina Udovičića, Zagrebačka, Magistrala, ulice Eugena Kvaternika, Ruđera Boškovića i Miroslava Krleže, šetnica od Hotela Imperijal do Malih Vruja, Lovetovo IV te Ulica I. G. Kovačića i Barbin kantun - stoji u opisu.

Iz kategorije: Županija info