Datum objave: 23. Srpanj 2019

Zavod za javno zdravstvo Šibensko kninske županije dobio oko 870 000 kuna za "Ćakule o zdravlju"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ravnateljica Zavoda za Javno zdravstvo Šibensko-kninske županije Diana Dulibić potpisala je danas, 23. srpnja 2019. g. u ministarstvu zdravstava ugovor s prof.dr.sc. Milanom Kujundžićem, ministrom zdravstva i Antom Lončarom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Ćakule o zdravlju“. Ukupna vrijednost projekta je 868.193,19 kuna, što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka.

 

Projekt je odobren u sklopu Poziva „Promocija zdravlja i prevencija bolesti - Faza I“, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Europskog socijalnog fonda. Specifičan cilj ovog Poziva usmjeren je na unaprjeđenje znanja i vještina zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova u promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

 

"Projekt  "Ćakule o zdravlju" će se provoditi 18 mjeseci u Šibeniku, Drnišu i Kninu te će se usredotočiti na tri područja djelovanja: edukativne radionice za zdravstvene djelatnike, stručni okrugli stolovi i javne tribine. Opći cilj projekt „Ćakule o zdravlju“ je smanjiti umiranje od sprječivih kroničnih nezaraznih bolesti podizanjem razine znanja i vještina liječnika, medicinskih sestara i patronažnih sestara o komunikaciji s osobama u skrbi koje imaju čimbenike rizika za razvoj tih bolesti", ističe Diana Dulibić.

 

Organizirat će se devet edukativnih radionica za 90 zdravstvenih djelatnika i zaposlenika zdravstvenih ustanova koje su zamišljene prema modelu „edukacija edukatora“ s temama o novotvorinama, bolestima cirkulacijskog sustava i dijabetesa te bolestima ovisnosti i problemima mentalnog zdravlja.

 

Edukativne radionice će provoditi stručni timovi iz Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije. Prijenosom znanja i vještina educirati će timove liječnika, medicinskih sestara i patronažnih sestara o tome što, kome, kada i kako savjetovati, preporučiti te na koji način pružiti medicinski točne informacije prilagođene osobama u skrbi i njihovim obiteljima.

 

Kao obvezne aktivnosti koje će se provoditi u sklopu projekta „Ćakule o zdravlju“ predviđena su dva okrugla stola, na temu unaprjeđenja znanja i vještina zdravstvenih djelatnika, provođenje info kampanja o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti putem društvenim mreža te javne edukacijske tribine i info pultovi.
 FOTO: Kristijan Toplak

Iz kategorije: Županija info