Datum objave: 23. Kolovoz 2019

Župan Pauk: Biti Srbin u Hrvatskoj i navijati za Crvenu zvezdu nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina

Diana Ferić
Diana Ferić

Različiti su komentari na izgrede u Uzdolju i Đevrskama u kojima su maskirani nasilnici iživljavali nad građanima srpske narodnosti samo zato đšto su Srbi i što su javno gledali utakmicu Crvene zvezde, dakle što se u Hrvatskoj, zamislite, usuđuju navijati za taj klub. No čini se da nisu jedini koji tako misle jer se jutros po nekim šibenskim kafićima čuju i osude tih ljudi jer da provocirali gledajući javno igru Crvene zvijezde. U takvoj situaciji šibensko - kninski župan Goran Pauk šalje na svom Facebook profilu glas razuma osuđujući takve stavove.

 

Podsjetio je kako je kako je ove godine treći put bio na liturgiji Preobraženja Gospodnjega u Manastiru Krka, gdje mu je domaćin bio vladika Nikodim Kosović, Episkop Dalmatinski.

'Veliko bogatstvo naroda šibensko-kninskog je u njegovoj raznolikosti. A te razlike su male i uz to pripadamo istoj kršćanskoj obitelji u kojoj razlike i različitosti ne bi trebale biti čimbenik razdvajanja već spajanja i skladnog zajedničkog življenja, a time i dobar temelj budućeg razvoja. I nekako u tom duhu ja održah i besidu na zajedničkom ručku i potom odoh doma kad eto nakon dva dana - hladan tuš", napisao je Pauk.

 

"Sve ono šta činiš i radiš u duhu zajedništva ostane zasjenjeno divljanjem i iživljavanjem skupine pijanih i maskiranih faca nad ljudima srpske nacionalnosti koji su u kafićima, u Uzdolju i Đevrskama, družili se gledajući nogometne utakmice Zvezde i zamislite Dinama. Tužno i žalosno je da očito još postoje oni koji ne shvaćaju da smo rat vodili samo protiv onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju, a govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili. Zato se nadam brzom i efikasnom sankcioniranju ovih velikohrvatskih 'junačina", zaključilo je u svojoj objavi.
 

Iz kategorije: Županija info