Datum objave: 04. Lipanj 2020

ROCKUMENTARAC/ HTV će u tri dana četiri puta prikazati prvi šibenski rockumentarac "Od Jadnika do Polarisa", priču o legendarnom bendu "Polaris"

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi šibenski rockumentarac, film "Od Jadnika do Polarisa" koji govori o legendarnom bendu "Polaris" i počecima rock and rolla i rock kulture u Šibeniku, Hrvatska će televizija od četvrtka 4. do nedjelje 7. lipnja, prikazati čak četiri puta. Tko je propustio premijeru sada ima priliku pogledati TAJ film koji daje prvi uvid u početke i bogatstvo šibenske rock scene i korijene moderne glazbe u Šibeniku.

ČETVRTAK  4.  6. 2020. (HTV 1 u 11,10 sati)

SUBOTA 6. 6. 2020. (HTV 4 u 12,30 sati i HTV 3 u 14,00 sati)

NEDJELJA 7. 6. 2020. ( HTV 3 u 8,30 sati)

Film je djelo redatelja Ive Kuzmanića, a nastao je temeljem tekstova i istraživanja novinara Stanka Ferića. Četvrti je to film iz serijala "Priče s končom iz borše Stanka Ferića" kojeg je realizirao Programski odjel Kultura HTV-a, emisije pučke i predajne kulture.

Redatelj: IVO KUZMANIĆ
Scenaristi: IVO KUZMANIĆ, ALEKSEJ PAVLOVSKY
Istraživač i narator: STANKO FERIĆ
Direktor fotografije: DUŠAN VUGRINEC
Snimatelj: IVAN BREZOVEC
Montažer: FILIP KARABELJ
Autor originalne glazbe: ALAN BJELINSKI
Snimatelj tona: KREŠIMIR TRSLIĆ
Tonska obrada: SINIŠA TVORIĆ
Rasvjeta: BORIS ZIMŠEK
Kolorist: ROBERT CECELJA
Tajnica režije: ŽAKLINA KOMLJEN
Producentica: SANJA IVANČIN
Urednik: ALEKSEJ PAVLOVSKY
Trajanje: 30,05 min

U Šibeniku postoji rock band, koji i nakon pedeset godina glazbenog iskustva još uvijek održava probe, a povremeno i nastupa. Riječ je o sastavu Polaris, okupljenom tijekom druge polovice 1960-ih, kad su njegovi članovi bili srednjoškolci. Naravno, i dalje sviraju glazbu upravo tog vremena, koja ih jednako opčinjava, kao i njihovu publiku. Međutim, kroz njihova svjedočanstva, osim o glazbenim fascinacijama, možemo čuti i puno toga zanimljivog o tadašnjem načinu života, kao i o duhu vremena koji je tih godina vladao Šibenikom – u još jednoj priči s končom, iz borše Stanka Ferića.

Sve o bendu "Polaris" i snimanju dokumentarnog filma "Od Jadnika do Polarisa" potraži u časopisu "Volim Šibenik" broj 31:   

https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no31__1_

Iz kategorije: Vijesti