Datum objave: 10. Studeni 2015

Djeca u Tisnu opjevala i oslikala svoje misto i osvojila nagrade

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Narodna knjižnica i čitaonica Tisno organizirala je i provela literarno/likovni natječaj na temu „Moje misto drago“ s ukupnim fondom nagrada od 1500,00 kuna. Danas, uoči blagdana Svetog Martina, zaštitnika Općine Tisno, u prostorijama Narodne knjižnice i čitaonice proglašeni su najbolji radovi.

Na objavljeni natječaj pristiglo je sedam likovnih i sedam literarnih radova, od čega su tri likovna i dva literarna rada u dječjoj kategoriji.
Vesele atmosfere na dodijeli nagrada nije nedostajalo. Za sam su početak djeca iz DV „Spužvica“ Tisno, otpjevala pjesmice koje su ovih dana pripremajući svoj rad za natječaj, naučila uz tete.
Njihov se trud itekako isplatio jer očito je da su uz dobru pjesmu i ostvarili svoj cilj, njihov je rad proglašen najboljim dječjim likovnim radom. Skupina poludnevnog boravka i njihova teta Tamara već znaju da će novčanu nagradu potrošiti na nove igračke.
DV „Školjkica“ iz Betine, mješovita skupina koju vode tete Vesna i Jelena, osvojio je utješnu nagradu koju će im uručiti ravnateljica dječjih vrtića Kornelija Bašić.
Odluku o nagrađivanju donijela je komisija u sastavu Sandre Barbača Perina, Mirele Klarin – Petrina i Silvije Ćurić.
Najboljim dječjim literarnim radom proglašava se „Moje misto“ autorice Bernarde Klarin iz Jezera, dok je utješnu nagradu primila Eva Olivari autorica rada „Ljepota moga mista“.

Literarni rad „Bura“, autorice Antonele Bokan iz Betine proglašen je najboljim literarnim radom u kategoriji odraslih, a drugo je mjesto u ovoj kategoriji pripalo radu „Tisno moje“ autorice Jelene Obratov.

Ljiljana Vođera u kategoriji odraslih, likovni radovi, osvojila je prvu nagradu za rad „Tišnjanska pralja“. Svim sudionicima ovog literarno/likovnog natječaja čestitke i nagrade uručili su načelnik Općine Tisno Ivan Klarin i djelatnice Narodne knjižnice i čitaonice Tisno, a nakon te svečane dodijele, u atriju palače Katunarić svi su zajedno na marendi razmijenili svoja iskustva uz prave domaće specijalitete.
 

Iz kategorije: Županija info