Sidebar Menu

Datum objave: 01. Srpanj 2022

MDF JUČER I DANAS / Danas je pretposljednji dan 62. MDF-a, evo što vas sve očekuju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Iznimno bogat program koji počinje već u 9 sati promocijom i radionicom u sklopu Monte Librića 'Librić u Perivoju' očekuje se danas, pretposljednjeg dana 62. MDF -a. Dan će privesti kraju produkcija filmskih radionica 62. MDF-a i projekcija animiranih filmova sa Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest, Zagreb 2022. na Gorici u okviru filmskog programa Željka Šturlića.

BROJNA POZNATA LICA

U međuvremenu događat će se jako mnogo toga – od promocije slikovnice Damira Urbana preko gostovanja Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku do čitanja Mile Elegović ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić.

Sva svoja dječja i tinejdžerska ljeta provela sam u Ulici kralja Zvonimira u Šibeniku. Moja baka Marija Šimičević i djed Miljenko, učitelji po struci, živjeli su tamo. Moja prva kazališna scena bila je scena Međunarodnog festivala djeteta jer sam plesala balet kod Silvije Hercigonje... Zdravo maleni, djeco svijeta... Vidimo se“, poručila je poznata hrvatska glumica koja će danas od 19 sati sjediti tamo gdje su jučer sjedila poznata TV lica Antonija Blaće i Dorijan Klarić te znanstvenik Igor Rudan.

Tu je i svečano zatvaranje likovne izložbe 'Volim crtati filmove' Davora Gobca ispred Azimuta koji će doći i zatvoriti izložbu na sebi svojstven način.

Na  ljetnoj pozornici  od 21 sat  pjevaju polaznici Umjetničke škole Marianna Ilkov iz Ukrajine. Za predstave je ostalo još nešto malo mjesta pa požurite po svoje ulaznice na hnksi.mojekarte.hr ili na festivalsku blagajnu u šibenski HNK od 10 do 12 te ponovno od 18 do 21 sat.

NEMA STAJANJA

Veselo će biti već jutros gdje brojne radionice svoje programe privode kraju pa im slijedi prezentacija radova. U 11 sati jednu takvu će imati djeca polaznici radionice Zjevalica/Paravanska lutka u Studiju Galerije sv. Krševana, a kad stignete prošetajte do šibenskog kolodvora i divite se novom muralu koji su izradila djeca pod vodstvom poznate hrvatske akademske slikarice i muralistice, Jadranke Lacković poznate i kao Ojo.

O uličnom programu vjerujemo ne trebamo trošiti puno riječi jer kao i svaki ostali segment na Festivalu, i on dovoljno govori sam za sebe. Ponosni smo na sve što smo postigli ove godine unatoč brojnim nedaćama, ali i to je dio tradicije našeg Festivala koji je stvaran za djecu, u nekim dijelovima i od djece. Teško nam je govoriti o kraju, pa ćemo samo poručiti – uživajte u onom što je pred nama i vidimo se na svim našim pozornicama“, poručili su iz Ureda MDF-a.

Dodajmo i da će danas na Sportskoj TV biti premijerno prikazan film 'Sretno dijete-uspješan sportaš' u 17.40 sati te reprizno u utorak, 5. srpnja, u 13.15 sati. Riječ je o filmu snimanom na plivačkom mitingu Zdravo maleni u organizaciji Plivačkog kluba More koji se održao u okviru programa 62. MDF-a.

Program, petak, 1.srpnja

09:00h, Perivoj Roberta Visianija

3. SAJAM DJEČJE KNJIGE "LIBRIĆ" U PERIVOJU

Literarni program

Radno vrijeme sajma: 9:00 – 13:00, 17:00 – 21:00

09:00h, LIBRIĆ STROJ ZA SLOVO I BROJ

Literarni program

Predstavljanje knjige Mala mica dizajnerica autorice i ilustratorice Marije Gradečak

Voditeljica: Iris Mošnja, magistra hrvatskog jezika i književnosti, Pula

10:00, Perivoj Roberta Visianija

MICIN DIZAJNERSKI KAMP

Likovni program

Voditeljica: Marija Gradečak, dizajnerica interijera i spisateljica, Zagreb

 

12:00h, livada ispred kluba Azimut

Predstavljanje slikovnice 'Ludi Škarpa'

Prateći program

Tekst: Damir Urban, glazbenik, Rijeka

Ilustracije: Tomislav Torjanac, illustrator, Našice

 

19:00h, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku

SRCE VEĆE OD MENE SAMOG

Dramski program

IZVOĐAČ: Gradsko kazalište lutaka Rijeka

Svako je srce drugačije. Postoje mala srca, zatim još manja i manja od najmanjih, brza, brža od najbržih, tiha, zatim tiša od tihih i gotovo nečujna, glasna, glasnija od glasnih i glasnija od buke, spora, sporija i beskrajno spora, hladna, hladnija, najhladnija, topla, toplija od toplih i najtoplija od najtoplijih, mirna, radoznala, krhka, puna, prazna, razočarana, ozdravljena, tužna, kamena. Velika srca, veća od velikih i najveća od najvećih. Takvo srce ima medvjed Ursa. Najveće. Srce kao kuća.

Ursino srce toliko je veliko da može pustiti unutra i zeca, i soba, i ježa, i tvora, i zmiju. Jer imati takvo srce, a ne dijeliti ga, prava je šteta, veća od najveće štete. U Ursino srce dolazi se zagrljajem. Hoćete li ući?

Redateljica: Tamara Kučinović

Dramaturg i asistent redateljice: Nikša Eldan

Skladateljica: Ivana Đula

Likovno oblikovanje: Alena Pavlović

Oblikovatelji svjetla: Tamara Kučinović, Sanjin Seršić

Igraju: Zlatko Vicić, David Petrović, Tilen Kožamelj, Almira Štifanić, Andrea Špindel, Petra Šarac, Damir Orlić

TRAJANJE: 50 minuta

UZRAST: 7+

 

19:00, amfiteatar ispred Gradske knjižnice Juraj Šižgorić

ČITAJU NAM VAŽNI ŠIBENČANI!

Literarni program

Na ulicama grada Šibenika priče će čitati poznati ili manje poznati, ali (za život grada) važni Šibenčani! Kroz čitanje imat će priliku predstaviti se Šibenčani iz raznih djelatnosti, koji čine naš grad boljim mjestom za život.

Čitaju: Mila Elegović, Ivica Poljičak, Ivana Kalebić i Marijana Lubina

 

19:30h, Perivoj Roberta Visianija

EL GARGOT D'IMAGINACIÓ

Program trgova i ulica

Guixot de 8 katalonska je grupa koja je igru pretvorila u uličnu predstavu. Njihove interaktivne igračke napravljene su od recikliranog materijala, a igre su njihova kreacija. Treba naglasiti da je ova maštovita grupa počela izrađivati igračke od recikliranih materijala prije gotovo tri desetljeća, puno prije negoli je svijet počeo razmišljati o ponovnoj uporabi, odnosno prenamjeni, materijala bačenih u otpad i otpadnom materijalu kao kreativnom elementu.

Trajanje: Interaktivni park otvoren je od 19:00 do 22:00h.

 

20:00h, Poljana

SLUŠKINJE – PREDSTAVA ZA VAN

Program trgova i ulica

Predstava na štulama

Izvođači: Iva Peter-Dragan i Ivana Bešker

 

20:00h, klub Azimut

VOLIM CRTATI FILMOVE

Prateći program

Likovna izložba – svečano zatvaranje

Davor Gobac, glazbenik i slikar, Zaprešić

 

21:00 h, Trg Republike Hrvatske

KONCERT

Glazba

IZVOĐAČ: Škola umjetnosti Mariani Ilkiv, Ukrajina

Škola umjetnosti Mariani Ilkiv alternativna je glazbena škola novog vijeka. Poznata po profesionalnosti, visokokvalitetnom radu, specifičnim projektima te sudjelovanju u poznatim televizijskim emisijama. Osnovana je 2016. godine, a osnivačica škole je Mariana Ilkiv – ukrajinska pjevačica, kantautorica, vokalistica nacionalne akademije kopnenih snaga nazvane po Hetmanu Petru Sagaidačnom. Ilkivsku školu pohađa 150 učenika, na četiri različite lokacije u Lavovu. Na programu će se naći pjesme s narodnim motivima i popularne svjetske pjesme u suradnji s ukrajinskim narodnim glazbenicima.

TRAJANJE: 90 minuta

UZRAST: za sve uzraste

 

21:15h, Ulica don Krste Stošića

PRODUKCIJA FILMSKIH RADIONICA 62. MDF-A

Filmski program na Gorici

Uradci polaznika filmskih radionica 62. Festivala i projekcija animiranih filmova sa Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest, Zagreb 2022.

Iz kategorije: Kultura
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.