Datum objave: 08. Ožujak 2020

LAKO JE SADA, ALI DI STE BILI 2012. / Danas svi slave Međunarodni dan žena, a prije osam godina Siniša Burić bio je jedini direktor koji je cijenio taj dan

Diana Ferić
Diana Ferić

Nagledali smo se danas različitih načina obilježavanja Međunarodnog dana žena od slavlja do organiziranja posebnih skupova. Vidimo da je taj datum ponovno dobio pravo javnosti i da se mnogi natječu u njegovom obilježavanju.

No tako nije bilo do prije dvije -  tri godine. Taj je međunarodni  praznik u Hrvatskoj bio ignoriran kao recidiv socijalizma i komunizma, ali  nisu se svi tome povinovali.

Podsjetimo se da je Siniša Burić, tadašnji direktor  gradske tvrtke Zelenilo uveo u svoju tvrtku još 2012.  i  to kao HDZ - ov kadar, običaj da svojim ženama na Dan žena pokloni ružu, slobodan dan i 400 kuna. Tko ne drži do žena, taj nije vrijedan sebe, njegov je moto. Zbog toga je proglašen "najvećim džentlmenom među  hrvatskim poslodavcima" i tu je tradiciju održao sve dok se nisu spojili "Zelenilo" i Čistoća" u  "Zeleni grad" i on postao zamjenik direktora Novice Ljubičića koji takvu praksu ni tradiciju nije nastavio. Na žalost i na uštrb svih žena kojima rukovodi!

Iz kategorije: Nostalgija