Datum objave: 29. Svibanj 2021

VATERPOLO / Hrvatska u prvoj utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo vaterpolista do 15 godina pobijedila Litvu s 30 : 5!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Mlada reprezentacija Hrvatske u kojoj igraju mladi vaterpolisti do 15 godina pobijedila je u Šibeniku u prvoj utakmici kvalifikacija Europsko prvenstvo reprezentaciju Litve s čak 30 : 5. Mladi vaterpolisti Litve nisu imali nikakve izglede u ogledu s odličnom Hrvatskom koja je igrala punom snagom i pokazala raskoš talenta svoje vaterpolske budućnosti. Zanimljivo je da je obje reprezentacije ovo zbog pandemije i epidemioloških mjera bila prva utakmica nakon godinu i pol dana. Prema svim ocjenama Hrvatska je u ovu utakmicu ušla kao da igra finale Europskog prvenstva, a ne prvu utakmicu kvalifikacija. Mladi vaterpolisti nisu pokazali nikakav strah, tremu ili respekt prema protivniku, a igrali su punom snagom i nakon što su poveli s nedostižnih 10 golova razlike. Najbolji strijelci Hrvatske bili su Gabrijel Burburan sa 6 golova te kapetan momčadi Andro Galić, i Bartul Bučević s po 4 gola.

U drugoj utakmici 1. kola kvalifikacija, Njemačka i Nizozemska su igrali neriješeno 8 : 8.
Nakon prvog dana Hrvatska je u vodstvu s 3 boda i gol razlikom +25, po bod imaju Njemačka i Nizozemska, a na začelju Litva bez boda.

Danas u 2. kolu Hrvatska u 17 sati igrati protiv Nizozemske, a u 19 sati snage će odmjeriti Njemačke i Litve. Turnir završava u nedjelju, 30. svibnja utakmicama Hrvatska - Njemačka (9 sati) i Nizozemska – Litva (11 sati).

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Sport