Datum objave: 28. Veljača 2018

Slavonski Brod se Šibeniku predstavio kao poželjna turistička i ekskurzijska destinacija

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda sinoć  je u Muzeju grada Šibenika Slavonski Brod  predstavila Šibeniku i šibenskim školama kao idealna ekskurzijska, ali i raznolikom ponudom bogata i atraktivna turistička destinacija koja svoju priču gradi na baštini Ivane Brlić Mažuranić, Dragutina  Tadijanovića i  broskoj tvrđavi.

Predstavljanje turističke ponude Slavonskog Broda te posebno sadržaja i programa zanimljivih učenicima osnovnih i srednjih škola, organizirala je Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda s ciljem da se šibenske osnovne i srednje škole upoznaju sa sadržajem i mogućnostima organizacije edukativnih ekskurzija, a domaćin je bila Turistička zajednica Grada Šibenika .

Brođani su Šibenčanima i šibenskim učenicima predstavili tematske ekskurzijske programe u čijem su središtu pjesnik Dragutin Tadijanović i književnica Ivana Brlić Mažuranić čija su djela zastupljena u školskim udžbenicima i već odavno su sastavni dio nastavnih planova i programa svih hrvatskih osnovnih i srednjih škola.

Brodska turistička zajednica u suradnji s drugim gradskim institucijama nudi učenicima posjećivanje rodnoj kući Dragutina Tadijanovića u Rastušju i njegovom Spomen domu u Slavonskom Brodu te kući u kojoj je živjela i stvarala Ivana Brlić Mažuranić

Osim toga Slavonski Brod se može pohvaliti i golemom izvrsno obnovljenom tvrđavom, brojnim seoskim gospodarstvima te izdašnim mogućnostima za sport i rekreaciju.

O turističkoj ponudi Slavonskog Broda te njegovim ekskurzijskim potencijalima sinoć je u Muzeju grada Šibenika govorila direktorica brodske Turističke zajednice, dr.sc. Biljana Lončarić, a o Dragutinu Tadijanoviću kao pjesniku i povijesnoj ličnosti, Miroslav Bjelobrk skrbnik ostavštine tog legendarnog hrvatskog pjesnika.

Nakon prezentacije brodski turistički poslanici počastili su goste i uzvanike  slavonskim specijalitetima i odličnim slavonskim vinima.

 

Iz kategorije: Vijesti