Datum objave: 17. Travanj 2018

VEČERAS U GRADSKOJ KNJIŽNICI - Suočavanje Šibenčana sa "Smijehom slobode"

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvrto izdanje knjige "Smijeh slobode - Uvod u Feral Tribune" Borisa Pavelića, posvećeno pokojnom Feralovcu Predragu Luciću, Šibenčanima će biti predstavljeno večeras u 18,30 sati u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića.

Na večerašnjoj promociji o "Smijehu slobode" knjizi koja kroz priču o "Feralu" secira sve važne događaja u 25-godišnjem razdoblju izlaženja "Ferala" i predstavlja impresivnu feralovsku povijest Hrvatske, govoriti će njegov autor Boris Pavelić, izdavač Dragan Ogurlić i Vladimir Matijanić, novinar i jedan od urednika "Ferala", a susret će moderirti Emir Imamović Pirke.

Knjiga Smijeh slobode - doživjela je četvrto izdanje u četiri godine što dokazuje da je "Feral Tribune", glasilo hrvatskih anarhista, protestanata i heretika, čiji je posljednji broj objavljen je 20. lipnja 2008. godine i dalje živ i vitalan te da štoviše postaje sve vitalniji.

"Feral" je tijekom svojeg trajanja bio "britki komentator političkih, društvenih, gospodarskih i kulturnih zbivanja u Hrvatskoj i bespoštedni demistifikator državotvornih ideologema, savjesni izvjestitelj ratnih zbivanja, denuncijant kriminogenih radnji u procesima privatizacije i uopće tranzicije te neprikosnoveni satiričar malformacija našeg društva". Posljednji broj s fotografijom Charlieja Chaplina kao skitnice imao je na naslovnici proročansku rečenicu „Put pod noge“ koja je najavila aktualnu hrvatsku stvarnost - „put pod noge“ tisuća Hrvata u potrazi za boljim životom.

Četvrto izdanje knjige "Smijeh slobode" u izdanju Naklade Val,  ima čak 724 stranice, a osim kazala s više od 500 imena, donosi i puno novih materijala.

Iz kategorije: Vijesti