Datum objave: 23. Siječanj 2019

VJEROVALI ILI NE: Nakon 54 godine Šibenčani će opet uživati u spektaklu na ledu

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon 54 godine Šibenčani će ponovno moći uživati u spektaklu na ledu. Ovoga puta usred zime u Šibenik dolazi fantastični Moskovski cirkus na ledu. Taj svjetski poznati ledeni cirkus nastupit će u 21. veljače u sportskoj dvorani Baldekin.

Dolazak tog moskovskog cirkusa na ledu zaista je senzacionalni događaj za Šibenik, međutim Šibenik je imao doživio još veću ledenu senzaciju 1965. godine kada je usred ljeta 14. i 15. srpnja fantastični baletno - plesni ansambl iz Praga na nogometnom stadionu na Šubćevcu pred tisućama oduševljenih Šibenčana izveo spektakularnu reviju na ledu  "Blistavi kristal".

Dakle još prije 54 godine Šibenčani su uživali u senzacionalnom ledenom spektaklu i to na temperaturi višoj od 30 stupnjeva. Proghram "Blistavi kristal" sastojao se od četiri dijel od kojih je prvi bio satkan od poznatih svjetskih šlagera, drugi dio od najpoznatijih dijelova baleta "Labuđe jezero", treći je dio vodio gledatelje u cirkus, a četvrti u eru nijemog filma.

Zvijezde programa bile su Jana Mrazkova, jedna od najboljih svjetskih umjetničkih klizačica, Mileda Kubikova sa svojim partnerom Jaroslavom Votrubom, jedan od vodećih europskih parova u sportskom klizanju te brat i sestra Eva i Pawel Roman, svjetski prvaci u umjetničkom plesu. Šibenik ne pamti tako brojnu publiku, takvo oduševljenje i takve gromke aplauze. Praška revija na ledu bila je spektakl koji je oduševio i staro i mlado, a stadion na Šubićevcu nije mogao primiti ni približno sve one koji su željeli vidjeti to čudo.

Kako je nogometno igralište na Šubićevcu 1965. godine bilo "zaleđeno" na ljetnoj žegi tada je čuvano kao velika tajna, a oni Šibenčani koji je žele otkriti morat će se ili sjetiti tih dana ili pitati svoje roditelje sjećaju li dana kada je usred žarkog ljeta na Šubćevcu održana najveći spektakl na ledu koji je ikada viđen u Šibeniku?

 

Video

Iz kategorije: Vijesti