Sidebar Menu

Datum objave: 19. Svi 2020

DOZNALI SMO ZA VAS / Ograda na najpopularnijem mjestu za fotkanje u Šibeniku postavljena je zbog zaustavljanja devastacije krovišta Vijećnice

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema više najpopularnijeg i najtraktivnijeg mjesta u Šibeniku za fotografiranje - onog iznad skala pokraj Gradske vijećnice. S tog mjesta ispucano je ne samo najviše selfija u Šibeniku nego i portreta i grupnih fotografija zbog moćne šibenske katedrale u pozadini.

Na zidić na kojem su brojne fotografije nastale postavljena je metalna ograda pa "tko se slikao, slikao". Šibenčani žale za tom lokacijom i masovno na facebook objavljuju svoje fotografije snimljene na tom mjestu.

"U skladu s konzervatorskim smjernicama je postavljena primjerena ograda kako bi se spriječila daljnja devastacija krovišta Gradske vijećnice - spomenika kulture - osobito sad nakon njegove obnove. Istodobno se podigla razina sigurnosti prolaznika i djece, s obzirom da nikakva zaštita od pada s visine na toj lokaciji nije bila postavljena"; obrazložili su nam u gradskoj upravi razloge postavljanja te ograde.

Neki kažu da će uskoro svi ljubitelji fotografiranja dobiti zamjensko mjesto - nadstrešnicu na uređenoj Poljani, ali sigurno nije ista stvar fotkati se sa šibenskom katedralom u pozadini ili sa zgradom Gradske knjižnice!.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.