Datum objave: 29. Prosinac 2020

SOLIDARNOST NA DJELU / Šibenska udruga "Aurora" organizirala prikupljanje pomoći za stradale u razornom potresu u Petrinji, Zagrebu, Sisku, prednjače Funcuti

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako je išta od ovoga što se danas dogodilo Hrvatskoj vezano za razorni potres dobro onda je to  solidarnost njezinih građana s onima koji su se našli u nevolji. Najbolji primjer je Udruga "Aurora" koja skrbi o djeci s invalidititom, a odmah se organizirala i počela prikupljati humanitarnu pomioć za potrebite koji su stradali u potresu u Petrinji, Sisku, Zagrebu. Možete im se pridružiti i vi i pokazati da ste dio tog velikog hrvatskog srca ako kod njih donesete sve što smatrate da je potrebno ljudima koji su stradali u potresu.

Šibenski i Funcuti su na dva mjesta, u udruzi navijača i volonterskom centru Aurora, skupljali pomoć za ljude pogođene razornim potresom. Krenuli su i u Petrinju.

''Prema Petrinji krenulo više od 50 ljudi, u dva kombija i u sedam, osam automobila. Nose hranu, odjeću, higijenske potrepštine i baterije. Pomoć se skuplja u Šibeniku večeras do 21 sat. To je Hrvatska'', poručili su Funcuti, kako javlja Šibenski.hr.

Navijači iz Šibenika koji su se probili do Petrinje javljaju kako su najpotrebnije baterije, akumulatori, svjetiljke i konzervirana hrana.

Ali to nije sve. Vlasnici apartmana nude besplatan smještaj onima koji su ostali bez svojih domova. Tomislav Chef Žaja je objavio da sutra dostavlja više od 500 obroka hrane stradalima u potresu uz pomoć kuhara iz drugih gradova.

Poznati šibenski ugostitrelj Toni Šupe je na svom profilu napisao:

"Dragi Petrinjci i Siščani koji ste zbog potresa ostali bez krova nad glavom, slobodno nas kontaktirajte na mob 0998388513 Toni Šupe ili nas pronađite preko Bookingcom-a
Svesrdno ćemo vam ustupiti sobe dok se ne snađete za povratak u svoje domove. Imamo 3 sobe s 8 kreveta na raspolaganju. Prednost obitelji s malom djecom"
 
Maja Gnjidić,  Šibenčanka s talijanskom adresom, organizatorica izbora Najljepše mame Hrvatske objavila je na  svom Facebook profilu: Telefon mi je kolapsirao već 2 puta. Talijani zovu za pitati kako je i treba li što. I Italija se zatresla od sjevera do juga, u isto vrijeme. Nisam stigla nazvati vas sve, većinu jesam. Nemojte zamjeriti, jednostavno ne stižem. Rodbina, prijatelji, suradnici i moje mame od kojih sam većinu čula.
Vidim da ste uglavnom dobro, bitno je sačuvati živce. Materijalne stvari dođu, prođu i poprave se. Solidarnost je na djelu. Kako je bilo meni prije 4 godine, znam točno što se proživljavaja i koliko me je ljudi nazvalo i ponudilo pomoć. Kažu da je čovjek čovjeku vuk. I neka je - kada je sve ok. Bitno da je čovjek čovjeku ruka kada treba.
Iz kategorije: Vijesti