Datum objave: 30. Travanj 2021

DOŠAO RED I NA DJECU U RUBNIM ČETVRTIMA / Gradska vlast pohvalila se četiri novouređena dječja igrališta i dvama obnovljenim

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Završeni su radovi na uređenju dječjih igrališta na četiri lokacije na području grada Šibenika. Izgrađena su i visokokvalitetnim igralima u potpunosti opremljena nova dječja igrališta u Vrpolju i Ražinama pored osnovnih škola, te su obnovljena postojeća dječja igrališta na području gradskih četvrti Meterize i Vidici. U sklopu navedenih komunalnih zahvata, postavljena je kombinirana sprava za vježbanje na otvorenom ispred sportske dvorane Miminac te je novom lijevanom podlogom presvučeno cijelo košarkaško igralište uz osnovnu školu u Zatonu, priopćili su iz gradske uprave.

„Preostalo nam je još upaliti dodatnu javnu rasvjetu na igralištima u Ražinama i Vidicima, dok je na igralištu u Vrpolju posijana trava koja tek treba izrasti. Drago mi je čuti, a i vidjeti, da su se sva igrališta pokazala punim pogotkom te ih svakodnevno koriste i djeca i roditelji. Tim više jer smo za roditelje postavili praktične klupe, a negdje i piknik stolove“, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta te je podsjetio kako je Grad Šibenik u proteklom razdoblju u potpunosti obnovio ili izgradio najmanje deset dječjih igrališta - na Biocima, Krvavicama, Mažuricama, Meterizama, Šubićevcu, Crnici, šibenskoj Rivi, plaži Brodarica, te otocima Krapnju i Žiriju.

„Uređen je okoliš dječjih vrtića Građe, Kućice, Vesla u Zatonu i Malog Mihovila na Jamnjaku. Također smo izgradili jedinstveno igralište za djecu s posebnim potrebama na Šubićevcu. Želja ovog tipa ima puno, a realiziramo ih sukladno mogućnostima i navedenim prioritetima. Prvi preduvjet je da postoji adekvatna zemljišna čestica u javnom ili gradskom vlasništvu, odnosno da u razumnom obuhvatu na području gradske četvrti ili mjesnog odbora nema niti jedno postojeće dječje igralište“, dodao je Mileta.

Iz kategorije: Vijesti