Datum objave: 25. Svibanj 2021

ČVOR ROKIĆI DOVRŠEN PRIJE ROKA / Čvor Rokići dio je prometne strategije Šibenika, D-8 postaje obilaznica koja spaja jugoistočni i zapadni dio Grada

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Skoro dva mjeseca prije roka tvrtka Strabag rekonstruirala je prometni čvor Rokići, a investicija Hrvatskih cesta vrijedna 29 milijuna kuna obuhvatila je izgradnju raskrižja u dvije razine, rješavanje prometnih tokova,  javne rasvjete, pješačkih staza, oborinske odvodnje, a dijelom i rekonstrukciju postojeće gradske infrastrukture. 

Slijedi tek prekrivanje pokosa mrežom, a sve ostalo je završeno. Tim povodom čvor Rokići koji je u funkciji od prošlog tjedna obišli su Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i  šibenski gradonačelnik Željko Burić, njegovi zamjenici Danijel Mileta, Paško Rakić i suradnici.

Gradonačelnik Burić nije krio zadovoljstvo uspješnom finalizacijom jednog od ključnih strateških prometnih ciljeva u Šibeniku te je zahvalio Hrvatskim cestama koje su financijski ponijele projekt i Strabagu kao stručnom, kvalitetnom i pouzdanom izvođaču radova.

„Čvor Rokići, uz dovršeni čvor Meterize,  dio su prometne strategije Šibenika u kojoj državna cesta D-8 postaje  obilaznica s ulogom spajanja jugoistočnog i zapadnog dijela grada,“ kazao je Burić te najavio nastavak projekta uređenja prometnih čvorova Njivice 1. i Njivice 2. za koje je Gradsko vijeće Šibenika već donijelo potrebne odluke, a i izdana je lokacijska dozvola.

„Potpisan je ugovor s izvođačem radova za projekt postavljanja javne rasvjete i uređenje biciklističke staze uz državnu cestu D-8 koja će Brodaricu spojiti s gradom Šibenikom.

U tijeku je projektiranje za uređenje novog izlaza iz Žaborića na D-8 kod mjesne crkve, a dobrano je odmakla i procedura u projektu čvora Mandalina na sadašnjem raskrižju između centra Dalmare i Plodina, također na državnoj cesti D-8. Uslijedit će i niz projekata prometa u mirovanju izgradnjom podzemne garaže u Dragi, organiziranog parkirališta na mjestu zgrade Prve policijske postaje te uređenjem parkirališta na lokaciji Vatrogasnog doma čime će se Šibenik pozicionirati među rijetke gradove s uređenom prometnom infrastrukturom“, zaključio je Burić.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić također je pohvalio uspješan završetak čvora Rokići. 

„Zadovoljstvo je doći na kraj realizacije  ovako vrijednog projekta, jednog u nizu kojeg smo zacrtali kao strateške projekte Hrvatskih cesta i Grada Šibenika, a sve s ciljem smanjenja zagušenja prometa u samom gradu.

Ove smo godine završili i rekonstrukciju ceste D-8 na Brodarici vrijednu 16 milijuna kuna. Nastavljamo s realizacijom čvora Njivice 1. i 2. , a investicija je vrijedna oko  100 milijuna kuna. Čvor Mandalina nam je isto tako u fokusu kao jedno od najzagušenijih raskrižja u gradu Šibeniku. Dakle,  osmišljeno ulaganje u infrastrukturu državnih cesta na području grada Šibenika se nastavlja i dalje“, zaključio je Škorić zahvalivši svim dionicima koji su projekt čvora Rokići uspješno priveli kraju.

Iz kategorije: Vijesti