Datum objave: 26. Lipanj 2021

POVIJESNA POBJEDA DOSTOJNO PROSLAVLJENA / Pogledajte kako je bilo na slavlju u Aurori koje je organizirao Stipe Petrina nakon pobjede na izborima za općinsku i županijsku vlast

Diana Ferić
Diana Ferić

Zabavom u primoštenskoj Aurori na kojoj je sve bilo besplatno, i  jelo i piće te uz raskošan vatromet proslavila  je NL Stipe Petrine veliku pobjedu na proteklim lokalnim izborima. Suradnjom s  dr.sc. Markom Jelićem uspjeli su osvojiti izvršnu  vlast u Županiji  jer su građani velikom većinom glasova u drugom krugu izabrali Jelića za župana i Iris Ukić Kotarac  s NL Stipe Petrine za podžupanicu. Pridobivši za programsku suradnju  vijećnike SDP  vijećnike te zajedničke liste  Mosta, LOZE i Domovinskog pokreta  formirali su i većinu u Županijskoj skupštini  i prvi put otkako postoje županiji HDZ  u Šibensko - kninskoj županiji poslati u oporbu. Stipe Petrina i sam je imao što slaviti jer je dobio još jedan mandat načelnika Općine Primošten osvojivši više od 70 posto glasova svojih sumještana. 

Na sinoćnjoj proslavi, uz domaćina Stipu Petrinu i novog župana dr.sc. Marka Jelića i njihove suradnike, bili su i vijećnici partnerskih stranaka te brojni Primoštenci, ali i građani iz Šibenika i drugih sredina koji su na proteklim izborima podržali pobjedničku garnituru. 
"Zaplješćimo za našu velebnu pobjedu i sve vas koji ste doprinijeli ovoj pobjedi i imali strpljenja u izbornom procesu.  Vi ste pravi pobjednici", poručio je odmjereno,  u svom kratkom obraćanju Stipe Petrina. Posebno je zahvalio Jošku Šupi iz SDP -a i Ivici Ledenku nositelju liste MOST -a, LOZE i Domovinskog pokreta  što su im odmah nakon prvog kruga izbora dali potporz za drugi krug i pristali na takozvanu programsku suradnju.
 
Župan Jelić je  kratko kazao: "Slavimo veliku pobjedu u našoj županiji. Ovo je pobjeda demokracije, naroda, koji je odlučio da neće više  trpjeti ono što nije dobro za naše društvo.  Hvala 25 600  i nešto više glasača osoba koji su glasali za Iris i mene, ali i svima koji su izašli na izbore pokazujući da žele odlučivati o sudbini Županije ma za koga su glasovali. Ekipo, znajte - ja sam jedan, Iris je jedna, Stipe je jedan. Ako ostavite  samo  nama  da nešto napravimo i, ako očekujete da ćemo mi kao pojedinci nešto promijeniti onda  smo falili ovu priču. Svatko od vas ima zadataka - mijenjajte svijet od sebe i dolazite k nama s konkretnim stvarima. Tada će ova priča imati sretan kraj i nove početke. Tada ćemo za četiri godine ovdje slaviti jednu novu Županiju i, nadam se, jednu novu Hrvatsku."
Domaćini u čašćenju zaista nisu štedjeli. Na trpezi je bilo svega - od  bogatog mesnog i ribljeg predjela, roštilja, jela o plodova mora, salata, kolača. Za sve to pobrinula se ekipa iz solinskog restorana Arkada. Za zabavu se pobrinula grupa Fenix, a na kraju je bio i raskošan vatromet. Povijesna  pobjeda mora se i dostojno i raskošno proslaviti!
No pobjednici su svjesni toga da ono najvažnije tek predstoji. Očekivanja birača su velika i treba pokazati da su sposobni provesti ono o čemu su govorili u predizbornoj kampanji.
Iz kategorije: Vijesti