Datum objave: 14. Srpanj 2021

POŽARI / Zbog velikog broja požara vatrogasci pozivaju građane na povećani oprez: Ako vidite dim ili vatru, odmah nas zovite!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

- Pozivamo sve građane na pojačani oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193 – poručuje Hrvatska vatrogasna zajednica zbog velikog broja požara i vremenskih prilika koje pogoduju njihovu izbijanju.
Vatrogasci su jučer imali puno posla. Gorjelo je u Šibensko – kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Požarai su izbili na brdu Svilušnik na području Kotlenica kod Dugopolja te kod Marine. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Dugopolja, Klisa, Vranjica, Muća, Sinja, Splita, Žrnovnice, Marine Segeta, Rogoznice i Podstrane, a pomagale su im zračne snage – helikopšter i kanader. Gotovo u isto vrijeme razbuktao se požar između Zatona i Rasline kojeg su gasili vatrogasci iz Šibenika, Vodica, Zatona, Brodarice, Zablaća,  Pirovaca i Bilice, a pomagala su im dva Canadaira i dva Air-tractora. Požar na području Kljaka gasili su vatrogasci iz Drniša, Unešića i Ružića, a pomagala su im tri Canadaira,

Iz kategorije: Vijesti