Datum objave: 06. Prosinac 2021

LIJEPA, LJEPŠA, ŠIBENČANKA / Otvaranje izložbe koja je pobudila veliki interes javnosti odgođeno, znamo i zašto

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog nedostatka panoa za izlaganje  svih fotografija koje je udruga "Volim Šibenik" dobila od brojnih Šibenčanki i Šibenčana za svoju izložbu "Lijepa, ljepša, Šibenčanka" otvaranje te izložbe, koja je pobudila veliki interes javnosti, umjesto sutra bit će sredinom idućeg tjedna. U tijeku je nabava dodatnih panoa. 

Izložba će biti, kao što je poznato, postavljena u Gradskoj knjižnici u Šibeniku  koja nema niti približno panoa koliko je potrebno za ovu izložbu pa je "uskočila" JU NP Krka. Oni će  za sebe nabaviti nove panoe, jer su i njima potrebni i onda ih ustupiti Udruzi za ovu izložbu.

"Mislim da ovim ništa ne gubimo i da bi puno veći gubitak bio da smo ostali na borju panoa koji su nam sada na raspolaganju jer u tom slučaju ne bismo uspjeli pokazati niti polovicu fotografija koje smo prikupili. Zahvalni smo Nelli Slavici, ravnateljici NP Krka jer je prepoznala vrijednost i važnost ove izložbe za očuvanje baštine Šibenika i napravila sve kako bi nam pomogla. Udruga je prije nego što smo u ovo krenuli imala stotinjak fotografija starih Šibenčanki,a nakon poziva  Šibenčankama i Šibenčanima da zavire u svoje obiteljske albume i  pošalju nam fotografije svojih majki, baka, prabaka, teta dobili smo ih još sedamdesetak, sve ljepša od ljepše. Zaista smo oduševljeni takvim odazivom i odlučili smo sačekati dodatne panoe i pokušati ih sve izložiti", kaže Stanko Ferić, inicijator i autor te izložbe. 
Izložba će biti postavljena  uz potporu Grada Šibenika, a na njoj će biti fotografije Šibenčanki od kraja 19. stoljeća do kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća -  fotografije anonimnih  težakinja i građanki, ali i brojne fotografije žena  s imenom i prezimenom među kojima su i brojne poznate Šibenčanke i šibenske neviste poput  Vesne Parun, Olgice i Nine Palinkaš, Sokole Draganić, Ane Roje, Mirjane Knežević Grubišić, Darije Perković, Loredane Bahorić i brojnih drugih.
Iz kategorije: Vijesti