Datum objave: 13. Srpanj 2022

POŽAR SE PROŠIRIO NA ZATON / Od dima se ne može živjeti, ugrožene kuće, turisti bježe automobilima i stvaraju gužvu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, zbog velikog požara u Šibensko-kninskoj županiji na području Zatona i Rasline u pripravnost su stavljene vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije. U tijeku je sastanak Stožera civilne zaštite Grada Šibenika, a situacija je alarmantna. Na požaru kod Zatona angažirano je oko 150 vatrogasaca, a glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković uputio je 25 vojnika kao i pripadnike Ličko-senjske županije s vozilima i opremom na čuvanje požarišta u Raslini, doznaje Šibenik IN.

"Sastanak počinje za nekoliko minuta i situacija nije dobra, dapače, mogu slobodno kazati nikad gora u zadnjih deset godina. Službeno je počela evakuacija stanovništva prema Bilicama, a čak i premijer Andrej Plenković razmatra dolazak",kazao je Danijel Mileta, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika za Šibenik In

Oko 17 sati počela je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama. Uključili su se stanovnici s brzim gumenim brodovima.

Objavljeno ranije:

Požar koji je krenuo jutros s arheološkog nalazišta Mrdakovica poslijepodne se proširi oprema Zatonu i ugrozio prve kuće. U Zatonu je katastrofična situacija. Turisti bježe svojim automobilima pa se stvorila velika gužva. Od dima se ne može disati, a vatrogasna vozila ne prestaju dolaziti.“Imamo požarno ludilo, imamo više fronti, trenutno nam je probio požar od onog dijela gdje je bio prije sat vremena, sad se dva kilometra probio prema mjestu Zaton”, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić za Dalmaciju Danas. Kako kažu mještani Zatona, od dima se ne može disati, svim kafićima vjetar je izvrnuo tende od kafića, a neki pokušavaju automobilima napustiti mjesto, prenosi N1.

Na terenu su i ekipe hitne pomoći te policija. Kritično je i na području Rasline. U gašenju požara sudjeluje stotinu vatrogasaca s više od 40 vozila te kanaderi, a gašenje otežava jak vjetar.Oblak  koji je tvorio gusti dim s požarišta prekrio je i nebo nad Šibenikom.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: