Datum objave: 18. Srpanj 2022

POMOĆ / Hrvatski branitelj Neno Bilušić Dečko čija je kuća izgorjela u požaru dobio stambeni kontejner za privremeni smještaj.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Stambeni kontejner za privremeni smještaj dok se ne obnovi njegov dom na Vlaki dobio je hrvatski branitelj Neno Bilušić Dečko čija je kuća izgorjela u požaru kod zatona. Dečku je stambeni kontejner dalo Ravnateljstvo civilne zaštite na zamolbu Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.
Ravnateljstvo civilne zaštite
osim stambenog kontejnera za Dečka nabavilo je i mobilnu stambenu kućicu za smještaj peteročlane obitelji iz Rasline čiji je dom također stradao u požaru.
Kontejner i kućica tijekom noći stigli su pod policijskom pratnjom, a aktivnosti iskrcaja na privremene lokacije koordinirali su načelnik županijskog Stožera civilne zaštite i županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić, voditelj Službe civilne zaštite Šibenik Dražen Bilać te predsjednici mjesnih odbora Zatona i Rasline Boris Dukić i Marko Lokas. Iskrcaj je trajao do 03:15 sati. Slijede daljnje aktivnosti, priopćilo je Ravnateljstvo, oko pripreme terena, spajanja infrastrukture te premještanja kućice i kontejnera neposredno uz izgorene kuće.

Foto: Duško Jaramaz/Pixesl, Stanko Ferić i MUP 

 

Iz kategorije: Vijesti