Datum objave: 07. Studeni 2023

NASTAVLJENA 21. I ODRŽANA 22 SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE: Predloženo da Tijat postane bibliobrod

Diana Ferić
Diana Ferić

Prijedlog drugog rebalansa Proračuna Šibensko-kninske županije za 2023. godinu. Prihvaćen je na nastavaku 21. sjednice Županijske skupštine Šibensko-kninske županije koji je održan jučer, nakon što je sjednica bila prekinuta krajem listopada zbog nedostatka kvoruma. Održana je i 22. sjednica Županijske skupštine.

Na nastavku sjednice je bilo 30 od 39 županijskih vijećnika. Većinom glasova prihvaćene su četiri točke dnevnog reda, i to: Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja na kat. čest. 6011, k. o. Šibenik u Šibeniku radi obavljanja ugostiteljsko-turističke djelatnosti; Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na prijenos koncesije na pomorskom dobru u svrhu uzgoja školjkaša u zoni ušća rijeke Krke (za polje Š22); Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti za izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Šibenika (VI.) te Prijedlog Zaključka o usvajanju teritorijalne strategije razvoja otoka Šibensko-kninske županije za razdoblje 2021.-2027. godine.

Sjednicu 22. Županijske skupštine vodio je predsjednik Skupštine Stipe Petrina, a nazočilo joj je 33 od 39 županijskih vijećnika.
Sjednica je započela aktualnim satom, kojeg je otvorila vijećnica Sanja Radin Mačukat, s prijedlogom da se dio broda „Tijat“ prenamjeni u bibliobrod, što je župan dr. sc. Marko Jelić pohvalio kao dobru ideju koja će se uzeti u obzir.

Vijećnica Tanja Radić Lakoš postavila je pitanje o utjecaju Obalnog plana Šibensko-kninske županije na poduzimanje konkretnih mjera zbog nedavnog podizanja razine mora, posebice u Vodicama.
Službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za zaštitu okoliša, prostornog uređenja, gradnje i komunalnih poslova Sanja Slavica Matešić naglasila je da Obalni plan Šibensko-kninske županije, kao  podloga i temelj za sve prostorne planove i obalne planove gradova i općina na području županije, predviđa i uključuje učinke podizanja razine mora, što je izuzetno bitno za pravovremeno poduzimanje konkretnih zahvata.

Po završetku aktualnog sata, većinom glasova usvojen je predloženi dnevni red s 10 točaka.

Većinom glasova usvojena je prva točka dnevnog reda, Prijedlog Izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2023. godinu (II.), odnosno prijedlog drugog rebalansa te druga točka, Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Šibensko-kninske županije za 2023. godinu (II.). Većinom glasova prihvaćene su i 7., 8., 9. i 10. točka dnevnog reda, odnosno Prijedlog I. izmjene Plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini u školstvu Šibensko-kninske županije za 2023. godinu; Prijedlog I. izmjena Programa javnih potreba u kulturi Šibensko-kninske županije za 2023. godinu; Prijedlog II. izmjena Programa javnih potreba u visokom obrazovanju Šibensko-kninske županije za 2023. godinu te Prijedlog II. izmjena Programa javnih potreba u školstvu Šibensko-kninske županije za 2023. godinu. 

Jednoglasno su usvojene 3., 4., 5. i 6. točka dnevnog reda, odnosno Prijedlog Financijskog plana Županijske uprave za ceste na području Šibensko-kninske županije za 2024. i projekcije financijskog plana za 2025. i 2026. godinu; Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Šibensko-kninske županije za zaključivanje ugovora za nabavu 2023. godine; Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Šibensko-kninske županije za zaključivanje ugovora za nabavu 2023. godine; Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti ravnatelju Opće bolnice Šibensko-kninske županije za provođenje postupaka javne nabave i sklapanje ugovora za nabavu medicinske opreme te Prijedlog Zaključka o davanju suglasnosti na odluku Upravnog vijeća Doma zdravlja Šibenik o preseljenju ordinacije opće/obiteljske medicine u Bilicama.

Iz kategorije: Vijesti