Datum objave: 20. Prosinac 2018

Blagdansko kićenje sa šibenskim pečatom:Vlasnica Adhare ukrasila svoj dućan ukrasima s bolulama

Diana Ferić
Diana Ferić

Lijepo bi bilo da više poduzetnika koji imaju dućane u povijesnoj jezgri slijedi primjer Duške Panjkote, vlasnice butika Adhare koja je izloge svog dućana i božićno drvce u njemu ukrasila ručno izrađenim posebnim blagdanskim ukrasima s boulama. Tako bi i drugi izlozi imali taj originalni šibenski „touch“.

 

Autorica tih originalnih ukrasa je poznate šibenske poduzetnice Dubravka Đurđević vlasnica domaće radinosti „Šibenik“ koja je poznata i prepoznata upravo po apliciranju šibenskih bolula na razne predmete – ukrase, torbe, kape, pojaseve, narukvice.Ove je sezone „izbacila“ novi ukras – božićna zvonca obučena u kukičani omot s boulama.

"Zaista me gospođa Duška ugodno iznenadila. Naručila je kod mene zvonca u crvenoj i bijeloj boji. Bilo bi mi drago zaista da su i drugi to prepoznali“, kazala nam je Dubravka koja je neizostavna na svim sajmovima koji se održavaju u Šibeniku i koja svojim ručnim radovima od šibenske kape do ukrasa njeguje na poseban način šibensku baštinu.

Nije je u tome omela ni teška bolest ni operacija tumora na mozgu kojoj se  prije godini i pol dana izvrgla. Čak je u boolnici izrađivala svoje suvenire, prkoseći bolesti.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik