Datum objave: 08. Svibanj 2017

Lista HDZ -a za Županijsku skupštinu predstavljena kao spoj iskustva i mladosti te s velikim brojem žena

Diana Ferić
Diana Ferić

Kandidacijska lista HDZ –a za Županijsku skupštinu Šibensko – kninske županije koju predvodi aktualni župan i ponovni kandidat za župana Goran Pauk predstavljena je jutros na trgu ispred zgrade Šibensko – kninske županije. Na njoj su kandidati iz svih dijelova županije, među njima je 17 žena, a na posljednjem mjestu nalazi se Ivica Poljičak, aktualni državni tajnik u Ministarstvu kulture koji je također govorio danas na predstavljanju liste.

„Kada sam vidio sve kandidate i kandidate za županije rekao sam sebi „To je to“. Ponudili smo najkvalitetnije kadrove, a to nije bilo lako. Mi u Županiji imamo 10 000 članova. Protekla dva mjeseca sa mnom i sa županom Paukom razgovaralo je nekoliko stotina uglednih ljudi i svi su nam željeli dati potporu. Ja sam kao predsjednik stranke zadovoljan što smo našim građanima ponudili najkvalitetnije kadrove i ljude koji će donijeti najbolje odluke sa samo jednim ciljem, a to je da oba županija bude što uspješnija. Mi ćemo u Skupštini dobiti natpolovičnu većinu jer je to jako bitno, a župan Pauk će dobiti četvrti mandat“, kazao je Nediljko Dujić, predsjednik ŽO HDZ –a.
Joso Smolić, najavljen kao predsjednik Zajednice obrtnika i poduzetnika Šibensko – kninske županije govorio je o potrebi usklađenosti školskog sustava s tržištem rada.
„Da bismo mogli biti uspješni znači da moramo imati stručne ljude s potrebnom kompetencijama i zato moramo uskladiti strukovno obrazovanje s potrebama poduzetnika. Na državnoj razini idemo u provedbu takvog projekta. Znamo da su županije osnivači srednjih škola i naš je župan već prepoznao tu potrebu usklađivanja strukovnog obrazovanja s tržištem rada.“

Ante Škugor, mladi diplomirani pravnik, obratio se danas javnosti kao predstavnik mlade generacije.„Prije četiri godine sam kao student prava u Zagrebu poveo akciju potpore Željku Burić i Goranu Pauku kako bi od našeg grada i županije napravili mjesta poželjna za život i danas vidim da smo bili u pravu s tom našom akademskom inicijativom“, obrazložio je.

Tanja Radić Lakoš govorila je o važnosti jednakog statusa i jednakih mogućnosti žena u politici i društvu. „Svjesne smo svojih prava, ali i svoje odgovornosti u društvu i kao majke, radnice, intelektualke i kao političarke““, kazala je.

„Imao sam brojne kontakte u Vladi RH i dionicima političkog svijeta cijele Hrvatske i svi su prepoznali da Šibenik i Šibensko – kninska županija idu naprijed. T znači da smo na dobrom putu. Imamo spoj znanja i iskustva i mlade energije koja unosi promjene“, istaknuo je Ivica Poljičak.

Na kraju je sve sažeo Goran Pauk, kandidat za župana. „Ponosan sam što sam na čelu liste koja je spoj mladosti i iskustva i s jako dobrom zastupljenošću žena koje se nalaze na visokim pozicijama na isti. Tu su i osobe koje prezentiraju cijelu županiju jer je to važno zbog ravnomjernog razvoja Županije. Upravo zbog toga mi jednako tretiramo i obalu, otoke i zagoru. Tako smo krenuli smo u realizaciju projekta uređenja Vrnaže vrijednog 50 milijuna kuna koji ćemo realizirati za nekoliko godina i omogućiti
svim vlasnicima brodica da imaju vez za svoj brod. Radimo i radit ćemo pristaništa u drugim lukama i bez Vrnaže je to teško 200 milijuna kuna koje očekujem iz Eu fondova“, rekao je Župan Pauk navodeći i planove gospodarskog, posebno turističkog razvoja te izgradnju infrastrukture .

Iz kategorije: Županija info