Datum objave: 22. Veljača 2017

Prijavljeno na natječaj: Projekt izgradnje šetnice oko Prvića za razvitak otoka

Šibenik News
Šibenik News

Zadnje vrijeme otok Prvić ne silazi s misli gradske uprave u Vodicama. Prema najnovijim najavama, Grad Vodice prijavio je projekt uređenja šetnice na otoku Prviću ukupne financijske vrijednosti 2.159.000,00 kuna na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

 

- Uređenjem šetnice koja je nešto duža od kilometra, planira se poboljšati prometno-pješačka infrastruktura, a time omogućiti razvoj gospodarstva otoka Prvića. Naime, ova će se šetnica moći koristiti kao pješačka i biciklistička staze te će obogatiti turističku ponudu otoka. Postojanje jedinstvenog Memorijalnog centra Faust Vrančić u Prvić Luci i ljetnikovca obitelji Vrančić potencijal su za razvoj kulturnog turizma, a uređenjem šetnice i osmišljavanjem sportskih i turističkih ruta koje će povezivati romantičnu Šepurinu s Lukom još će više doprinijeti atraktivnosti otoka Prvića kao poželjne turističke destinacije - pišu iz gradske uprave uz napomenu kako će koristi od realizacije projekta imati vlasnici polja u blizini šetnice jer će im se na taj način olakšati pristup tamošnjim vinogradima, maslinicima, ali i nasadima ljekovitog bilja poput smilja i lavande.

 

 

Da projekt dobije na vrijednosti svakako vrijedi spomenuti kako će izgradnjom, odnosno uređenjem šetnice biti stvoren i preduvjet za pristup budućem planiranom heliodromu.

 

- Projekt obuhvaća izradu potrebne dokumentacije: 3D snimak modeliranja terena, izradu elaborata s varijantnim rješenjima, glavnog i izvedbenog projekta; te same radove: grubo probijanje trase i uklanjanje ostataka srušenih suhozida, drveća i raslinja, izradu nosive konstrukcije i završne obloge prema odabiru konzervatora te rješavanje oborinske odvodnje - obavještavaju iz Grada Vodice.


Na samom kraju bit će postavljena i oprema, točnije klupe, rasvjeta i informativne table s osvrtom na kulturnu i prirodnu baštinu otoka kao i orijentacijske točke.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3