Datum objave: 15. Lipanj 2023

BLAGDAN SV. ANTE / Biskup Rogić: Sveti Antune koliko bi nam danas kad smo zarobljeni tehnologijama, modama, ideologijama, sebičnošću... tvoja riječ trebala!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U Hrvatskom nacionalnom svetištu sv. Nikole Tavelića, u crkvi sv. Frane blagdan sv. Ante proslavljen je svetim misama koje su predslaviti svećenici Šibenske biskupije i redovnici Samostana sv. Frane franjevaca konventualaca, a vjernici su imali priliku častiti relikvije sv. Ante u pozlaćenom relikvijaru u obliku Svečeva poprsja s Djetetom Isusom u naručju.
Euharistijsko slavlje predslavio je mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski. U svojoj homiliji biskup Rogić je istaknuo lik sv. Ante kao blagovjesnika Božje ljubavi za čovjeka, koji „obdaren snagom duha i Riječi svoje suvremenike opominje i kori, poziva na obraćenje, oprašta grijehe i privodi Kristu.
-Sveti Antune koliko bi nam tek danas tvoja riječ trebala, kad smo zarobljeni tehnologijama, trendovima, modama, ideologijama, materijalnim dobrima, ovisnostima svake vrste, lošim navikama, zarobljeni sebičnošću. -
zazvao je biskup Rogić sv. Antu ističući da je cilj njegova života bio vječno spasenje – život s Bogom, zauvijek.
-Zato mu se molimo, -
kazao je biskup Rogić, - da nam isprosi čistu dušu poput ljiljana koja neće podleći napastima svjetovnog i prolaznog, dušu koja će biti zagledana u vječnost, a sve kušnje sadašnjeg trenutka rješavati noseći Isusa u naručju, dati se od Gospodina voditi.
Po završetku svete mise u hodočasničkoj gesti i molitvi pred relikvijama sv. Ante
biskup Rogić povjerio je Svečevu zagovoru svoju Šibensku biskupiju o 725. obljetnici njezina utemeljenja, Grad Šibenik i cijeli svijet te udijelio Papinski blagoslov uz pripadajući potpuni oprost koji je Apostolska penitencijerija dopustila povodom obljetnica franjevačke prisutnosti u Šibeniku, a posebno o 600. obljetnici posvete crkve sv. Frane. 

Iz kategorije: Vijesti