Datum objave: 16. Veljača 2024

Likvidacija TEF -a traje skoro dvije i pol godine, likvidator Paškov kaže nije točno da se odugovlači zbog njegove mjesečne naknade

Diana Ferić
Diana Ferić

Postupak likvidacije nad društvom TEF otvoren je prema odredbama Zakona o trgovačkim društvimajoš prije dvije i pol godine, 25. listopada 2021. godine i do sada nije dovršen.Neki tvrde da likidator Tihomir Paškov, inače pročelnik Upravnog odjela za imovinsko – pravne poslove u tijeku to odugovlači zbog mjesečne naknade od oko 530 eura no on to opvrgava.

„Postupak likvidacije TEF- a kao dioničkog društva te društva koje ima veliku imovinu nije bilo moguće voditi u skraćenoj proceduri te je trebalo ostaviti potencijalnim vjerovnicima godinu dana da se eventualno jave sa svojim zahtjevima.U tijeku su završne radnje i priprema likvidacijskog izvješća. Za svoj rad likvidator prima naknadu a za svu štetu prema vjerovnicima  društva, sukladno odredbama Zakona odgovara svojom imovinom”, odgovrio nam je na pitanje zbog čeka još traje likvidavije TEF -a.

Paškov dementira i drugi navod koji smo dobili a to da je još uvijek pravni savjetik u tvrtki „Bikarac”. „Nemam nikakve veze s tom tvrtkom niti u njoj prima bilo kakvu naknadu”, kazao nam je.

Iz kategorije: Vijesti