Datum objave: 01. Svibanj 2023

Tradicionalna proslava 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa Radnika na Skradinskom Buku, gradskom kupalištu Jadrija i izletištu Rakitnica.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Međunarodni praznika rada 1. svibnja i blagdana sv. Josipa Radnika građani Šibensko – kninske županije tradicionalno proslavljaju druženjem na Skradinskom Buku, gradskom kupalištu Jadrija i izletištu Rakitnica u zaleđu Vodica. Na sva tri mjesta prema prvomajskim običajima dijele se porcije graha. Na Skradinskom buku graha posjetiteljima dijele predstavnici Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika i JU Nacionalni park Krka.

Kao i svake godine, tradicionalno, Županija organizira an Skradinskom buku podjelu graha za ljude koji su došli u posjet Nacionalnom parku 'Krka'. Ujedno obilježavamo i Praznik rada, jer svi smo mi radnici i trebamo ovaj jedan dan, kada ćemo se sjetiti da sve što imamo danas smo stvorili mi, sa svojim radom i tome treba odati počast – kazao je šibensko-kninski župan Marko Jelić. 

Na prvomajskom druženju na Skradinskom buku građanima su karamfile dijelili aktivisti šibenskog SDP-a. Na Jadriji prvomajski grah dijele čelnici Grada Šibenika i dužnosnici TZ Grada Šibenika. Prvomajsko druženje na Rakitnici i prigodni program organizirala je Turistička zajednica Grada Vodica.

Iz kategorije: Vijesti